Laatste update: 08/06/2020

PSF en corona

Afstandsleren, aanloopleren, in je kot blijven, oma en opa niet kunnen bezoeken, je vrienden missen …  Er wordt heel wat gevraagd van leerlingen en hun ouders. Op scholen en CLB’s zijn mensen bezorgd dat de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus in te dijken hun tol eisen op psychosociaal vlak. In het advies dat het onderwijsveld aan de GEES-expertengroep deed, is aandacht voor het welbevinden van leerlingen bij de heropstart dan ook expliciet opgenomen als werkpunt, en daar zijn we blij om (Draaiboek heropstart scholen – pedagogisch luik).

Hoe maken we de ondersteuning op psychosociaal vlak concreet? 
 
We verzamelen hier een aantal tips en ondersteunende leidraden. Je kan de bestanden downloaden door er op te klikken. De pagina wordt regelmatig aangevuld, dus kom af en toe nog eens kijken. 
 
"Moet ik mijn schup meebrengen" vraagt een kind voor de begrafenis van opa. Wat antwoord je dan? Dat kan je lezen in de blogspot van Jantine Spilt van de KULeuven. Je vindt de link in de XL sheet die als eerste document terug te vinden is in de lijst hieronder.  
 
Tip: ga zeker ook eens kijken bij de speciale corona website van GO! Een echte aanrader. Je vindt 'm in de lijst met externe linken rechtsonder.  
 
Laatste update: 8 juni. 
 
 
Bestanden