Seksualiteit

 • Link: alles over seksleven van en voor jongeren

  Sensoa

  2012
  Jongeren tussen 15 en 18 jaar zijn tegelijkertijd zeer geïnteresseerd én zitten nog met een pak vragen over seks. Voor hen ontwikkelde Sensoa Link!, een nieuwe brochure. Met daarin verhalen, testjes en mythes over items zoals anticonceptie, soa's en de eerste keer maar ook over internet, relaties, weerbaarheid en ongemakken bij seks. Alles is bondig gebracht, in een tekstuele en grafische stijl die verwijst naar hun digitale leefwereld. Voor meer uitleg krijgen ze meteen de zoektermen mee die hen verder helpen op Allesoverseks.be, de jongerensite van Sensoa.
 • Jong en van zin

  Jong & Van Zin is een informatie-, vormings- en participatieorganisatie voor kinderen, jongeren en hun begeleiders. Bij hen vind je educatief materiaal en vormingen rond relaties en seksualiteit, pesten en weerbaarheid, identiteit, begeleidershouding en participatie. Ze hebben ook een jongerenforum over relaties en seksualiteit: http://forum.jongenvanzin.be.
 • enof

  &of is een Leuvense holebi-jongerengroep &of, ze organiseren activiteiten, sfeervolle ‘Insomnia’-fuiven en een gesmaakte scholenwerking. Op hun website vind je meer informatie over hun werking.
 • Wel Jong Niet Hetero

  Wel Jong Niet Hetero vzw (WJNH) is het samenwerkingsverband van de Vlaamse en Brusselse holebi - jongerengroepen. Op hun website vind je informatie over thema’s als coming-out, relaties, seksualiteit en Aids. Verder kan je er ook hun aanbod bekijken, groepen zoeken, verhalen van andere jongeren lezen en nog veel meer.
 • Alles over seks

  Jongeren tussen 15 en 18 jaar zijn tegelijkertijd zeer geïnteresseerd én zitten nog met een pak vragen over seks. Voor hen ontwikkelde Sensoa Allesoverseks.be, een website die op jongerenmaat informatie geeft over seksualiteit en alles dat daarbij komt kijken.
 • Aditi

  Aditi vzw is een centrum voor advies, informatie en ondersteuning betreffende seksualiteit aan personen met een handicap. Op hun website bieden ze informatie over actuele artikels over handicap en seksualiteit en over hun aanbod, geven ze een overzicht van studiedagen en opleidingen die door verschillende organisaties aangeboden worden en verwijzen ze naar verschillende, interessante websites.
 • Çavaria

  Çavaria komt op voor holebi's en transen door bij de overheid te lobbyen, te sensibiliseren op school en door het taboe rond hiv te doorbreken. Op hun website vind je informatie over talrijke thema’s als gezondheid, huwelijk, onderwijs, mensenrechten, …, over verschillende verenigingen, over hun aanbod, etc.
 • Holebifoon

  De Holebifoon is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over holebi's en transgenders.
 • YSAFE

  YSAFE is een Europese organisatie die opkomt voor seksuele vorming bij jongeren. Op hun Engelstalige website vind je o.a. informatie over hun projecten.
 • Mijnpil.be

  Mijnpil.be geeft informatie over de pil van wat je moet doen als je hem vergeten bent tot hoe je de pil aan je ouders kan vragen.